Kepimo forma 20 cm skersmens. 1 stiklinė = 200 ml
Biskvitui:
- 2 kiaušiniai;
- 0,5 st cukraus;
- 1 v. š. krakmolo;
- 0,5 st miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Kremui:
- 250 g maskarponės sūrio;
- 300 g graikiško jogurto;
- 1 skardinė kondensuoto pieno;
- 300 ml grietinėlės;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 1 citrinos žievelė;
- 2,5 v. š. želatinos + 50 ml vandens;
- 300 ml trintų gervuogių su cukrumi (naudojau šaldytas).
Kepame biskvitą.
kiaušinius išsukame su cukrumi. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir krakmolą. Masę gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame 180 * C T apie 20 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę.
Ruošiame sūrio kremą.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Maskarponę išsukame su graikišku jogurtu ir kondensuotu pienu. Įspaudžiame citrinos sulčių ir įtarkuojame citrinos žievelę. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Želatiną ištirpiname. Atvėsiname ir iš lėto supilame į sūrio kremą. Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną iš jų įmaišome trintas gervuoges.
Renkame tortą.
Aš visuomet surinkti tortui naudoju konditerinį žiedą, man taip daug greičiau ir patogiau. dedame pirmąjį biskvitą, pilame gervuogių sluoksnį, dedame antrąjį biskvitą ir ant viršaus užpilame sūrio masę.
Dedame į šaldytuvą stingti. Puošiame norimomis uogomis ar vaisiais.











































































































































































































































































































